Svært vellykket juniorturnering 10 juni på HTK sin utendørsbane !

Postet av Holmestrand Tennisklubb den 18. Jun 2018


Søndag 10.06 arrangerte Holmestrand Tennisklubb juniorturnering på klubbens tennisanlegg i Bassengparken. Juniorene til Horten Tennisklubb var også invitert og til sammen 23 barn var i aksjon (5 fra Horten og 18 fra Holmestrand).

Turneringen ble gjennomført etter 3 formater. Basert på Norges Tennisforbunds oppsett for barneturneringer så spilte 10 barn «Red tour nivå 2», 12 barn «Red Tour nivå 1», mens 3 barn hadde lek og moro på en bane. Barna var delt opp i lag, og hvert lag fikk poeng når en spiller vant en kamp.

 

Barneturneringene til Norges Tennisforbund deles opp etter hvor myke ballene er og etter størrelsen på banen. I turneringen ble balltypen «rød» brukt, den enkleste for barn. Nivå 2 skiller seg fra nivå 1 med en større bane. Mens det tidligere var kun normale tennisballer å bruke, så er tennisballer for barn nå fordelt etter rød, oransje, grønn og gul der rød er mykest og gul er normal tennisball. Dette har gjort det mye enklere for de minste barna å oppleve mestring med tennis fra en tidlig alder da tennisutstyr som baller og racketer nå er tilpasset barna mye bedre. Turneringsformatet følger i tillegg det såkalte «Hot seat» prinsippet. Dvs at barna spiller først til 5 poeng. Spilleren som får 5 poeng må vente på ny motstander mens spilleren som f eks fikk 3 poeng fortsetter på samme bane med ny motstander. Men veldig viktig, denne spilleren fortsetter med sine 3 poeng og får en ny motstander som starter med 0 poeng, noe som gjør at alle barna opplever å vinne kamper uansett nivåforskjell.

Alle barna viste stor innsats og idrettsglede. Kampspillet varte i ca en time og etter kampene var det premieutdeling med pokaler og wristbands til alle. Pølser, sveler, is og saft ble det også. Barna trener fra 1-2 ganger i uka og det var mye god tennis å se for alle foreldrene som hadde møtt opp. Nå tar snart juniortennisen i Holmestrand sommer pause før treningene starter til høsten igjen.

HOLMESTRAND TENNISKLUBB INVITERER TIL ÅPEN DAG FOR ALLE !

Postet av Holmestrand Tennisklubb den 21. Mai 2018

Har du lyst til å lære å spille tennis? Ønsker du noen å spille med?

Lørdag 26. mai. kl 13.00 – 16.00, sted Bassengparken
Alle er velkommen uansett alder og ferdighetsnivå – vi ønsker å vise dere gleden med å spille tennis. Rackerter kan lånes.

Informasjon om kurs for juniorer og voksne.
Åpen kiosk

Følg oss på www.holmestrandtennisklubb.no eller på vår facebookside.

NB! Ved regn flyttes åpen dag til søndag 27. mai, samme tid. Se eventuell info på hjemmesiden og Facebook.
UTESESONGEN ER I GANG...ANLEGGET ER ÅPNET!

Postet av Holmestrand Tennisklubb den 2. Mai 2018

Endelig er våren her med klargjorte baner og BANE 1 og 2 er nå klare til bruk.

BANE 3 (nederste bane) åpner Lørdag 5 mai.

Nye medlemmer som ikke har kort til banen kan kontakte Jørn på tlf. 95083083 eller Jonny på 41511367.

Medlemskontingenten blir sent ut mandag 7. mai.

HTK ønsker alle medlemmer en fantastisk flott utesesong 2018!